30.10.2007. / 13:09

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

U HDZ prešlo 12.500 članova Hrvatskog zvona

Zamjenica predsjednika HDZ-a i predsjednica zagrebačkog HDZ-a Jadranka Kosor, izrazila je zadovoljstvo njihovim prelaskom kazavši da je većina članova Hrvatskog zvona u Zagrebu, pa se time oni priključuju zagrebačkom Gradskom odboru HDZ-a

12.500 članova stranke Hrvatsko zvono danas je prešlo u HDZ. Informaciju je danas objavilo vodstvo stranke u prostorijama zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a, a kao razlog navode da jedino ta stranka može zaštititi nacionalne interese.

Zamjenica predsjednika HDZ-a i predsjednica zagrebačkog HDZ-a Jadranka Kosor, izrazila je zadovoljstvo njihovim prelaskom kazavši da je većina članova Hrvatskog zvona u Zagrebu, pa se time oni priključuju zagrebačkom Gradskom odboru HDZ-a. Također je kazala da je riječ o iskusnim i uglednim ljudima koji su niz godina djelovali u političkom i društvenom životu te će zajedničkim radom pridonijeti HDZ-ovoj pobjedi na parlamentarnim izborima, ali i u budućnosti promjeni vlasti u Zagrebu.

Ivan Valek, predsjednik hrvatskog zvona je rekao da je 11. listopada odlukom Glavnog odbora stranke Hrvatsko zvono prestalo postojati, a danas se priključuje HDZ-u.

Podsjetio je da je to bila domoljubna stranka kojoj su nacionalni interesi bili ispred stranačkih, te je željela okupiti domoljube, udruge te sve one kojima je Hrvatska na srcu, ali u tome nije uspjela. Istaknuo je da je danas jedino HDZ politička snaga koja to može učiniti. Valek je naveo da je članstvo Hrvatskog zvona ocijenilo kako nema bitnih razlika između njihova i HDZ-ova programa te da je većina ciljeva već ostvarena.

Valek je, odgovarajući na upit smatra li da u HDZ-u treba okupiti sve što je desno kako bi se spriječio dolazak SDP-a na vlast, rekao da treba okupiti sve koji djeluju u interesu hrvatskih građana i naroda u domovini i izvan nje.

Na pitanje nije li njihovo pristupanje HDZ-u u suprotnosti s prijašnjim protivljenjem ulasku Hrvatske u EU i NATO, Valek je odgovorio da oni nikada nisu bili protiv ulaska u EU.

Odgovarajući na upit je li sada u članstvu HDZ-a i Zdravko Tomac, jedan od utemeljitelja Hrvatskog zvona, Kosor je rekla da Tomac ne ulazi u HDZ.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika