30.10.2007. / 15:51

Autor: Nacionalova redakcija

PIRANSKI ZALJEV

Jelinčič: "Brzo bi potopili Petra Krešimira IV"

Ovog smo vikenda u Ljubljani razgovarali sa Zmagom Jelinčičem kontroverznim slovenskim ekstremnim desničarom koji je na posljednjim predsjedničkim izborima u toj zemlji dobio 20 posto glasova.

U intervjuu Jelinčič je ponovio svoje stavove o tome kako su hrvatski politčari stoka, kako je Hrvatska fašistička tvorevina te kako Istra pripada Sloveniji. No Jelinčič se nije zaustavio na tome, već je na odlasku Hrvatima zaprijetio i vojnim obračunom zbog otvorenih pitanja u Piranskom zaljevu.

Naime, na odlasku iz sjedišta Slovenske nacionalne stranke gdje je obavljen razgovor s Jelinčičem, Nacionalov fotograf Tomislav Čuveljak pripomenuo je da bi napetosti u Piranskom zaljevu prestale kada bi se na granici usidrio Petar Krešimir IV, bojni brod hrvatske mornarice.

Jelinčič je na to odgovorio kako bi u tom slučaju taj brod vrlo brzo potopili. Na primjedbu da bi takav potez Slovenije značio faktičku objavu rata, Jelinčič je ponovio svoje poznato stajalište kako to nisu hrvatske teritorijalne vode, da zbog toga hrvatski brodovi nemaju tamo što tražiti, te da zbog toga Slovenija ima pravo napasti ih i potopiti.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika