30.10.2007. / 17:25

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Vijeće HRT-a: "Politika se ne smije miješati u rad novinara"

Sutlić je rekao kako će sam dati ostavku, ako HRT predizbornu kampanju ne poprati na profesionalan način.

Programsko vijeće HRT-a istaknulo je svoj čvrsti stav prema kojem se politika ne smije miješati u rad novinara na HRT-u.

Povod za takvu izjavu je pismo voditelja Izbornog stožera SDP-a Slavko Linić u kojem tvrdi da je HRT pristan te da u informativnom programu favorizira HDZ.

Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić podsjetio je na svoj istup u Saboru u kojem je pozvao političke stranke u Hrvatskoj da se ostave ostvarivanja svojih političkih ciljeva preko novinara HRT-a.

"Ovaj pritisak Slavka Linića ide tako daleko da se uplićeu uređivački posao. Dovodi u pitanje novinare koji rade priloge, raspored, minute emitiranja i dužine priloga u Dnevniku. Čak sugerira sadržaj i generalne najave središnjeg Dnevnika", rekal ja glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak-Srzić.

Linić je u pismu napisao da je do "svakodnevnih pristranosti u zastupljenosti i načinu obrade priloga koji idu u korist vladajuće stranke" došlo nakon posljednjih promjena urednika u Informativnom programu HTV-a, te traži ponovno uspostavljanje visokog profesionalnog pristupa kojeg od smjena u Informativnom programu "nažalost nema".

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika