30.10.2007. / 18:29

Autor: Martina Čizmić

"VUKOVARSKA TROJKA"

Ministarstvo pravosuđa nezadovoljno odlukom Haaškog tužiteljstva

"Ministarstvo pravosuđa ne može razumjeti ni prihvatiti odluku tužiteljstva", piše u priopćenju.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa ne slaže se sa odlukom haaškog tužiteljstva da ne podnese žalbu na oslobađajuću presudu Miroslavu Radiću koji je bio optužen u predmetu "vukovarska trojka".

"Ministarstvo pravosuđa RH izražava duboko neslaganje i nezadovoljstvo ovim postupkom tužiteljstva. Imajući u vidu činjenicu da je RH dostavila na zahtjev tužiteljstva apsolutno svu dokumentaciju i dokaze u slučaju Ovčara, a samoinicijativno i dokaze koji izravno optužuju Radića, Ministarstvo pravosuđa ne može razumjeti ni prihvatiti odluku tužiteljstva", piše u priopćenju Ministarstva.

odsjećaju da je protiv Miroslava Radića Državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo istražni zahtjev Županijskom sudu u Vukovaru, na temelju kojeg je Sud donio rješenje o provođenju istrage i određivanju pritvora. Ministrica Ana Lovrin već je dala suglasnot za raspisivanjem međunarodne tjeralice za Miroslavom Radićem.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika