31.10.2007. / 08:42

Autor: Katarina Zorić

IZBORI

U ponoć istječe rok za prijavu stranaka

Do sada je stiglo 114 lista, i to 106 stranačkih, 8 neovisnih te četiri liste za izbore u 11. izbornoj jedinici - za dijasporu. Za 12. izbornu jedinicu u kojoj se biraju zastupnici manjina stigle su 44 kandidature

U ponoć istječe rok u kojemu se Državnom izbornom povjerenstvu mogu predati kandidature političkih stranaka, koalicija ili neovisnih lista za parlamentarne izbore raspisane za 25. studenoga.

Do sada je stiglo 114 lista, i to 106 stranačkih, 8 neovisnih te četiri liste za izbore u 11. izbornoj jedinici - za dijasporu. Za 12. izbornu jedinicu u kojoj se biraju zastupnici manjina stigle su 44 kandidature.

DIP će u roku od 48 sati sve pravovaljano predložene liste za svaku izbornu jedinicu objaviti u dnevnim listovima i na Hrvatskoj radioteleviziji.

Danom objave izbornih lista i službeno počinje predizborna kampanja koja završava 24 sata prije održavanja izbora, dakle u petak 23. studenog u ponoć, kada počinje izborna šutnja.

Šutnja traje do završetka glasovanja, odnosno zatvaranja birališta u 19 sati, 25. studenoga. Građani će na biračkim mjestima u Hrvatskoj u nedjelju, 25. studenoga moći glasovati od 7 do 19 sati, a u nekim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i dan ranije.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika