31.10.2007. / 10:20

Autor: Katarina Zorić

STRANAČKE LISTE

Ljubica Lalić: Zbog dostojanstva i principijelnosti ne prihvaćam drugo mjesto na listi!

Ljubica Lalić više se neće aktivno baviti politikom, ali i dalje ostaje u HSS-u

U političkim strankama posljednjih je dana bilo burno jer se obavljao najosjetljiviji dio posla – slaganje izbornih lista. I dok se SDP odlučio za nove ljude, a HDZ za provjerena imena, koalicija HSS-HSLS u slaganju liste pokazala je da na neke istaknute članove više ne računa. Jedna od njih je i Ljubica Lalić koja iza sebe ima dva saborska mandata, a sada se povlači iz aktivne politike. Naime, nezadovoljna drugim mjestom na listi, Ljubica Lalić predsjedniku HSS-a Josipu Friščiću poslala je pismo u kojem ga je izvijestila da neće prihvatiti drugo mjesto na listi.

U razgovoru za Nacional.hr pojasnila je da nije važno mjesto na listi već dostojanstvo i principijelnost.

"Podsjetila bih samo da je HSS-ova lista sa mnom na prvome mjestu na proteklim izborima osvojila jedan mandat, a za drugi su nam nedostajala tek 33 glasa. Istaknula bih i da sam prema nekim anketama novinara ocijenjena kao jedna od boljih zastupnica. Sve ove godine časno sam branila boje HSS-a, a glavni mi je motiv bio časna i poštena politika što nije nimalo lako." kaže Ljubica Lalić.

Odluku stranke je, kaže, prihvatila, a s predsjednikom Friščićem o tome još nije razgovarala niti je bilo koga pitala za razloge takve odluke stranke.

"Nikome se nisam zamjerila i to sigurno nije razlog moje pozicije na listi. Možda jednostavno moj profil političara više nije potreban. Više se neću aktivno baviti politikom, ali i dalje ostajem u HSS-u. Život ne prestaje s krajem saborskog mandata kao što mnogi misle. Ja sam diplomirana pravnica s položenim pravosudnim ispitom i vjerujem da ću vrlo brzo pronaći posao u struci. Istina, početak neće biti lagan, ali vjerujem da će sve u konačnici biti u redu." zaključila je optimistično Ljubica Lalić.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika