31.10.2007. / 10:47

Autor: Katarina Zorić

STRANKE DARIVAJU GRAĐANE

Birače "mame" rakijom, pršutom i tečajevima stranih jezika

U približavanju građanima stranke već tradicionalno na gradskim ulicama i trgovima dijele promidžbeni materijal, ali i korisne predmete pa i prehrambene proizvode, nadajući se da će ih barem većina darovanih nagraditi davanjem povjerenja na izborima

Iako se službeni početak predizborne kampanje tek očekuje, političke stranke već naveliko rade na vlastitoj promidžbi, a dio političkoga folklora u predizborno vrijeme je i dijeljenje darova. U približavanju građanima stranke već tradicionalno na gradskim ulicama i trgovima dijele promidžbeni materijal, ali i korisne predmete pa i prehrambene proizvode, nadajući se da će ih barem većina darovanih nagraditi davanjem povjerenja na izborima, piše Vjesnik.

Najdalje je u darivanju otišao HNS koji je pokrenuo promotivnu kampanju »Zaokruži i pobijedi«. Cilj joj je potaknuti građane da se upoznaju sa stranačkim programima i glasuju na temelju njih, pa stoga planiraju podijeliti 50.000 letaka s kratkim sažetkom programa. No, svaki letak sadrži i neku nagradu, od simboličnih, ali ipak korisnih poput olovaka, upaljača, vezica za mobitele, otvarača za boce i naljepnica za automobile do onih vrjednijih kao što su knjige i tečajevi stranih jezika i informatičkog opismenjivanja.

I SDP dijeli sitnice poput olovaka, kapa, ali i "labelo" u stranačkoj ambalaži. Građanima će se dijeliti i Glasački list, posebne novine tiskane u 700.000 primjeraka u kojima će biti prezentirani SDP-ovi programi.

U darivanju ne zaostaje ni HDZ koji će u povodu blagdana Svih svetih u Zagrebu dijeliti besplatne lampaše, a posebnu akciju darivanja planiraju za današnji Svjetski dan štednje, 31. listopada, kads će obilaziti banke i zaposlenicima dijeliti slatkiše i voće. Vladajuća stranka široke će ruke biti i kada službeno počne kampanja, a građanima će tada dijeliti olovke, kape, upaljače, kišobrane i druge slične predmete.

HSS je u subotu u Zagrebu u povodu otkrivanja spomenika Stjepanu Radiću, na Trgu bana Jelačića priredio pravu smotru domaćih prehrambenih proizvoda. Uz svirku tamburica, na štandu svake županije dijelili su se hrana i piće tipični za određeni kraj, od pečenog odojka i kulena iz kontinentalnih dijelova Hrvatske do pršuta, sireva, smokava i badema s juga. Aktivisti iz Radićeve rodne Sisačko-moslavačke čak su šetali trgom nutkajući građane rakijom, a na letku HSS-ove čelnice za tu županiju Marijane Petir nudio se i recept za »Novozagrebački ajngemahtes«.

Pravaši su odlučili biti skromni u darovima jer uz letke i brošure planiraju dijeliti samo olovke.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika