31.10.2007. / 13:07

Autor: Marijana Zrinjski

KOALICIJA

Zeleni će na izbore sa DC-om

Predsjednik Zelene stranke - Zelene alternative Josip Anton Rupnik na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli najavio da će ta stranka na predstojećim parlamentarnim izborima izaći će u koaliciji s Demokratskim centrom s time da će zajednički imati listu u drugoj, šestoj i osmoj izbornoj jedinici.

Nositeljica zajedničke liste u drugoj i šestoj izbornoj jedinici bit će predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt, a u osmoj izbornoj jedinici predsjednik Zelene stranke Josip Antun Rupnik.

"Bilo je ponuda i drugih političkih stranaka, no odlučili smo se za Demokratski centar jer smo utvrdili da nam nastupi predsjednice DC-a Vesne Škare-Ožbolt u hrvatskom parlamentu najviše odgovaraju", rekao je Rupnik dodavši kako će zeleni skrbiti o zaštiti čovjeka i prostora, a DC o politici i upravi.

Ustvrdio je kako Zelena stranka nije orijentirana niti lijevo niti desno, već je njezin orijentir budućnost vezana za čovjeka i okoliš koji ga okružuje. Procijenivši kako u osmoj izbornoj jedinici očekuju osvajanje jednog mandata Josip Anton Rupnik je kazao kako će ove dvije stranke posebnu brigu posvetiti pravosuđu koje tretiraju, kako je rekao "kao glavnog krivca za većinu kriminala u zemlji" i koje "predstavlja najveću sramotu Hrvatske". Ujedno je, kazao je, želja zelenih razvoj eko-turizma i eko-poljoprivrede.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika