31.10.2007. / 16:35

Autor: Nina Tomljanović

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

HSU i IDS predali kandidacijske liste

Prilikom predaje kandidacijskih lista, glavni tajnik IDS-a Emil Soldatić je izjavio kako će stranke lijevog centra novu vladu formirati nakon izbora, te da postoji velika mogućnost da će u toj vladi biti i IDS

Kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore, danas su Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predali IDS i HSU. Tom prigodom, glavni tajnik IDS-a Emil Soldatić je izjavio kako će stranke lijevog centra novu vladu formirati nakon izbora, te da postoji velika mogućnost da će u toj vladi biti i IDS. "U slučaju pobjede, vjerujem da postoji velika mogućnost da IDS bude u vladi lijevog centra", kazao je Soldatić.

Je li HSU bliža postizbornoj koaliciji s HDZ-om ili SDP-om, nije želio otkriti predsjednik HSU-a Vladimir Jordan, koji je kazao da će HSU pregovarati s onom strankom koja nakon izbora od predsjednika države dobije mandat za sastavljanje vlade. "Nemamo afiniteta, priklonit ćemo se onome tko dobije mandat za sastavljanje vlade", rekao je Jordan.

Upitan koji mu je izborni program bliži, HDZ-ov ili SDP-ov, Jordan je odgovorio da ga u ovom trenutku jedino zanima program HSU-a, a da će programe najjačih stranaka proučavati, kako kaže, kada za to dođe vrijeme.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika