31.10.2007. / 17:38

Autor: Nina Tomljanović

SISAK

Ukrao kamion s prikolicom u Njemačkoj, pa ga prevezao u Hrvatsku

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni u Hessheimu, nakon što je prethodno nabavio ključeve vozila, kamion zajedno s priključenom poluprikolicom izvezao iz kruga privatnog poduzeća i preko neutvrđenog graničnog prijelaza ušao u Hrvatsku, te ga 24. listopada u večernjim satima parkirao u Jasenovcu

Istražnom sucu Županijskog suda u Sisku priveden je, a potom i uhićen 34-godišnji hrvatski državljanin iz Novske zbog osnovane sumnje da je prije deset dana u Hessheimu u Njemačkoj ukrao kamion marke ''Scania'' s priključnom prikolicom, vlasništvo privatne njemačke tvrtke, te ga prevezao u Hrvatsku.

Muškarac je uhićen u Jasenovcu na parkiralištu kraj ukradenog kamiona s prikolicom.

Oko 3 sata ujutro, 25. listopada, mobilna jedinica MUP-a je zamijetila kamion marke ''Scania'' njemačkih oznaka, za kojim je bila raspisana međunarodna potraga. Nadzorom toga mjesta policijski službenici Policijske postaje Novska oko 6 sati kod kamiona su zatekli i uhitili muškarca iz Novske.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni u Hessheimu, nakon što je prethodno nabavio ključeve vozila, kamion zajedno s priključenom poluprikolicom izvezao iz kruga privatnog poduzeća i preko neutvrđenog graničnog prijelaza ušao u Hrvatsku, te ga 24. listopada u večernjim satima parkirao u Jasenovcu.

Dom u Novskoj pretražen mu je prema nalogu Županijskog suda u Sisku, a pronađeno je i oduzeto 26 komada raznog puščanog streljiva. Protiv 34-godišnjeg muškarca podnesena je kaznena prijava zbog teške krađe.

Protiv osumnjičenika policija je podnijela i zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika