01.11.2007. / 10:13

Autor: Marijana Zrinjski

MOST NA PELJEŠCU

Radmanović ne želi dizati tužbu protiv Hrvatske

Mogućnost podnošenja tužbe protiv Hrvatske zbog gradnje mosta za Pelješac pred nekim od međunarodnih sudova ranije su najavili hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Haris Silajdžić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović izjavio je kako se protivi mogućem podnošenju tužbe njegove zemlje protiv Hrvatske zbog gradnje mosta za Pelješac jer kako je rekao, ishitreni potezi s bilo koje strane ne doprinose ničemu. "Mislim da je prerano za tužakanje po sudu jer ne vidim kuda će nas to odvesti", izjavio je Radmanović.

Dodao je kako njegova zemlja ne može i ne treba Hrvatskoj zabraniti da spoji svoj teritorij te da treba tragati za rješenjem koje je obostrano prihvatljivo, a pri tom osigurati zaštitu interesa BiH, uključujući tu pitanje razgraničenja, teritorija, plovnog puta.

Mogućnost podnošenja tužbe protiv Hrvatske zbog gradnje mosta za Pelješac pred nekim od međunarodnih sudova ranije su najavili hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Haris Silajdžić. Takvo stajalište obrazložili su konstatacijom kako Hrvatska ne može graditi pelješki most bez suglasnosti BiH, a nju ne može dobiti sve dok se ne riješi pitanje granične crte u Neumskom zaljevu.

Vlasti BiH traže da pri utvrđivanju granične crte Hrvatska prihvati da su otočići Veliki i Mali Školj te vrh poluotoka Klek sastavni dio bosanskohercegovačkog državnog teritorija. Hrvatska vlada tvrdi pak kako postoje nedvojbeni dokazi da su to povijesno i katastarski dijelovi teritorija Hrvatske.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika