03.11.2007. / 09:59

Autor: Marijana Zrinjski

TRAGEDIJA NA KORNATIMA

Dražen Slavica pušten iz pritvora

Dražen Slavica koji se tereti za smrt vatrogasaca u kornatskoj tragediji po zapovjednoj odgovornosti branit će se sa slobode.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku nije, kako javlja Media servis, uložilo žalbu na puštanje iz pritvora bivšega županijskog vatrogasnog zapovjednika. U Državnom odvjetništvu kažu da su prihvatili stajalište suda prema kojem su ispitani svjedoci na koje je Slavica eventualno mogao utjecati.

Bivši zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Dražen Slavica, nakon gotovo dva mjeseca, 30. listopada pušten je iz pritvora u kojem je zadržan zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.Slavica je uhićen 6. rujna, a 11 dana kasnije odbijena je žalba njegovih odvjetnika koji su tražili ukidanje pritvora. U slučaju kornatske tragedije, Slavicu se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno iz nehaja.

MUP je dan nakon njegovog uhićenja priopćio da je Slavica kao odgovorna osoba nadležna za protupožarnu zaštitu i vatrogasne intervencije, zapovjedio i organizirao vatrogasnu postrojbu za gašenje požara na otoku Kornat te je istu postrojbu okupio u vojarni gdje je, utvrđeno je istragom, propustio obvezu utvrđivanja osposobljenosti pripadnika ove vatrogasne postrojbe zbog čega su u helikopter ušla dvojica maloljetnika i jedan civilni ročnik.

Nacional je opširno pisao o tome kako se kornatska tragedija mogla izbjeći, kao i o osobnoj tragediji Dražena Slavice. http://www.nacional.hr/articles/view/37561/, http://www.nacional.hr/articles/view/38187/

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika