04.11.2007. / 10:25

Autor: Katarina Zorić

THOMPSON ODGOVORIO NA OPTUŽBE

«Tražim ispriku jer nisam nacist ni fašist»

Thompson kaže da nije očekivao tako neprimjerena prozivanja, a najavio je i da će u budućnosti više vremena posvetiti loše obaviještenim organizacijama, između ostalog i Centru Simon Wiesenthal

«Nisam nacist ni fašist. Tražim da mi se ispričaju svi oni koji su po američkoj javnosti, u medijima pokušali obeščastiti moje ime. Nisam tako neprimjerena prozivanja očekivao i morat ću više vremena posvetiti tim loše obaviještenim organizacijama, između ostalog i Centru Simon Wiesenthal, kako bi shvatili da se u mom radu i pjesmama govori o ljubavi prema Bogu i narodu, a nema nikakvog zla ni fašizma.» Tim je riječima u petak navečer u New Yorku kontroverzni pjevač Marko Perković Thompson komentirao medijeske napade koji su uoči početka njegove američko-kanadske turneje potaknule židovske i srpske organizacije, piše Večernji list.

Prvi od dva rasprodana koncerta u New Yorku održan je bez ijednog incidenta, u Hrvatskom centru "Nikola Tavelić" na Manhattanu. Okupilo se petstotinjak hrvatskih iseljenika svih generacija, a od transparenata i simbola mogla se vidjeti jedino službena hrvatska zastava, natpisi Imotski, Zadar ili Hrvatska, te majice s Thompsonovim likom.

Dva koncerta u New Yorku rasprodana su tjednima unaprijed. Thompson je za hrvatsko iseljeništvo rodoljub i dobar rock-pjevač. Vole ga stari i mladi. Nijedan drugi pjevač iz Hrvatske kao nijedan hrvatski političar ne mogu poput Thomspona napuniti dva dana zaredom Hrvatski centar. Napadi na njega su uvreda i za hrvatsku zajednicu, ali mi se znamo braniti naglasio je George Ćorluka, organizator Thompsonovih newyorških koncerata.

Prije početka koncerta pred Hrvatskim centrom se okupilo desetak prosvjednika s natpisima "Pošaljite fašistu kući" koji su tražili da se zabrani Thompsonovo gostovanje. Jedan je od njih nosio kapu sa zvijezdom petrokakom, a najglasniji među njima bio je Zagrepčanin Mladen Jakopović, gost-student na Sveučilištu Columbia u New Yorku koji je dijelio "Novi Plamen" magazin za slobodu, mit i pravdu koji uređuje u Zagrebu.

Thomspon je u razgovoru prozvao hrvatsku diplomaciju rekavši da nisu ništa učinili kako bi pomogli da se opovrgnu netočni napisi o njemu u američkim glasilima. Thompson odlazi u Chicago, Cleveland i potom u Kanadu gdje će u Torontu ipak održati dva koncerta.

Vezane vijesti

Thompson pred zidom?

Thompson pred zidom?

Porezna uprava ustanovila je da nema dokaza da je Marku Perkoviću Thompsonu novac koji je posljednje tri godine dobivao na svoj račun stigao iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika