04.11.2007. / 10:31

Autor: Marijana Zrinjski

VUKOVAR

Sanader posjetio Vukovar

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader poručio je sinoć iz Vukovara, sa središnjeg predizbornog skupa HDZ-a za V. izbornu jedinicu, da Hrvatska traži pravdu za vukovarske žrtve, jer žrtve Vukovara, Ovčare i vukovarske bolnice nisu samo žrtve i simbol Vukovara nego i Hrvatske, Europe i svijeta.

"I zato poručujemo odavde: ako Haški sud neće suditi Radiću, sudit će mu Hrvatska", rekao je Sanader pred nekoliko tisuća članova i simpatizera HDZ-a.

Istaknuo kako je samo prije nekoliko godina Hrvatska bila tema Vijeća sigurnosti UN-a, a od 1. siječnja 2008. hrvatski predstavnik sjedit će za stolom tog istog VS-a i suodlučivati o najvažnijim kriznim žarištima svijeta. "U ovom trenutku Hrvatska ima najčvršći međunarodni položaj od samostalnosti i to zahvaljujući našoj politici, vama i ovoj Vladi koja je u četiri godine napravila i više od onoga što smo jamčili u prošloj predizbornoj kampanji", ocijenio je Sanader.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika