04.11.2007. / 13:25

Autor: Nina Tomljanović

SAJAM KNJIGA

Simboličnih pet kuna za ulaz na ovogodišnji Interliber

U srijedu, 7. listopada u paviljonu broj pet na zagrebačkom Velesajmu, otvara se najveća hrvatska smotra knjiga, 30. Interliber, a tijekom pet dana najvećeg i najstarijeg sajma knjiga posjetitelji će moći imati priliku vidjeti godišnju produkciju hrvatskih nakladnika.

Iznenađujuće, ove godine Interliber se odlučio na praksu svih sajmova knjiga u svijetu, pa će tako zaljubljenici u knjige morati izdvojiti simboličnih pet kuna kako bi posjetili ovaj izuzetno popularan sajam.

Uz ovogodišnji sajam knjiga paralelno će se održati Sajam glazbe i multimedije te tredicionalno nacionalna izložba inovacija ''Inova'', koja od 1971. godine redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada.

Glavni preduvijet za ovogodišnji uspjeh sajma, popusti na brojna izdanja, bit će ispunjen. Većina nakladnika, barem oni koji se pridržavaju Uredbe o jedinstvenoj cijeni knjige, pridržavat će se naputaka te će knjige koje su izdane ove godine imati popuste do 20 posto. Ali popusti na knjige starije od godinu dana ići će i do sedamdeset posto, što je posebno vrijedno kada je riječ o enciklopedijskim izdanjima, koja su najtraženija roba Sajma.

Uz poljske književnike, gosti Interlibera su Florence Hartmann i Jurij Felštinski kojiće predstaviti svoju knjigu ''Sakaćenje Rusije'' koju je napisao zajedno s ubijenim Aleksandrom Litvinenkom.

Sajam knjiga koji će se održati pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, biti će otvoren do 11. listopada.

Vezane vijesti

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

Knjiga "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina" autora Josipa Jurčevića, koja donosi popis činjenica o mjestima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika