05.11.2007. / 08:04

Autor: Martina Čizmić

SAD

Amerikanci željni promjene

Svega 33 posto odobrava Bushev način upravljanja zemljom.

Istraživanje dnevnika The Washington Post i TV mreže ABC pokazalo je da su Amerikanci godinu dana prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora duboko pesimistični i željni promjene.

Zabrinuti su zbog gospodarstva, rata u Iraku, a raste i nezadovoljstvo političkim okružjem u Washingtonu. Tri četvrtine ispitanih kaže kako žele da novi predsjednik slijedi put koji će biti različit od onoga što slijedi Bush.

I dalje najveći utjecaj na javno mnijenje ima nezadovoljstvo ratom u Iraku. Čak 63 posto Amerikanaca smatra da ga ne vrijedi voditi. Svega 33 posto odobrava Bushev način upravljanja zemljom. Istraživanje je pokazalo da će borba za Bijelu kuću biti veoma neizvjesna.

Trenutno senatorica Hillary Clinton vodi sa 49 posto glasova u anketama. Kao najvažnija pitanja kod izbora predsjednika Amerikanci navode rat u Iraku, gospodarstvo, zdravstvo, terorizam i nacionalnu sigurnost te probleme ilegalnih imigranata.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika