06.11.2007. / 07:33

Autor: Ružica Đukić

Extra zona

Senka Lončar: Pepeljuga u Big Brother dvorcu

Ekipa Extre posjetila je obitelj Senke Lončar u Sinju; u njihovu skromnom domu, oblijepljenom Senkinim slikama, zatekli smo njezinu majku i sestru te saznali da obitelj živi od socijalne pomoći, u vrlo teškim uvjetima

Četveročlana obitelj osamnaestogodišnje Sinjanke Senke Lončar, natjecateljice u reality-showu "Big Brother" koju su prošli tjedan gledatelji nominirali s uvjerljivo najvećim postotkom glasova, živi od socijalne pomoći i donacija. Donacije uspijevaju skupiti preko udruge Mali talenti koju su osnovali i vode. Riječ je o dječjem kazalištu koje nastupa po vrtićima, a uz donacije jedini su mu prihodi ulaznice koje iznose simboličnih deset ili petnaest kuna.
Iako svojim ponašanjem u BB kući nije osvojila simpatije gledatelja pa su česti komentari kako spletkari i trača, njezina majka Dragica otkriva da se za show prijavila zbog plemenitog cilja. "Senka se za sudjelovanje u 'Big Brotheru' prijavila iz posve nesebičnog razloga. Brat njezina prijatelja treba novac za operaciju pluća i ona se nada da će mu, ako pobijedi, moći pomoći." Briga o drugima, ističe, osnovna je vrijednost koju su ona i njezin suprug Darko prenijeli svojoj djeci i ona je važnija od stjecanja i gomilanja novca koji, po njihovu mišljenju, treba služiti samo za preživljavanje. Dosljedni takvom razmišljanju, članovi obitelji Lončar imaju osebujan životni stil.
Posjetili smo ih u malenom stanu u centru Sinja u kojem nas je srdačno dočekala Senkina majka Dragica. Na prvom katu četverokatnice, obitelj skromno živi u trošnom stanu sa starim namještajem. Senka od djetinjstva dijeli sobu s pet godina mlađom sestrom Lanom, a kroz maleni prozor dopire vrlo malo svjetlosti. Sestre još uvijek spavaju u rasklimanom krevetu na kat.
Senkina majka Dragica kaže kako joj je, unatoč skromnom životu i teškoj financijskoj situaciji, posve nevažno hoće li njihova Senka ostati do kraja u natjecanju i osvojiti približno milijun kuna.
"Nismo gladni kruha i to je najvažnije. Živimo od donacija preko udruge i članarina. Po mnogočemu se razlikujemo od drugih obitelji, između ostalog i kad je riječ o odnosu prema novcu. On nam je bitan samo za preživljavanje. Ne živimo zato da stječemo i gomilamo imetak, već nam je važnije pomoći drugima koji imaju još manje od nas. Primjerice, suprug mi je radio za mnoge humanitarne udruge. Radio je i u centru Slave Raškaj, Samaritancu i popravnom domu u Splitu. I svojoj smo djeci prenijeli tu neku notu humanosti koju smo u obitelji uvijek njegovali."
Senkina je majka uz smiješak prokomentirala kako joj je žao što taj dan kad smo ih posjetili u kući nije bio i njezin suprug Darko, koji je bio na snimanju emisije "Big Brother" uživo petkom. Nepoznata je činjenica da je Senkin otac bio vojno lice u JNA. Nakon što je prije rata odlučio napustiti vojsku, u vlasništvu im je ostao stan u kojem danas žive.
Obitelj Lončar svojim najvećim bogatstvom smatra umjetnost kojom su okruženi. Senkin otac Darko i sestra Lana, ali i sama Senka, bave se književnošću. Zajednički sudjeluju u osmišljavanju dječjih predstava, a Senkinoj sestri jedan je izdavač odlučio objaviti i prvu knjigu.
"Ne želimo biti tipični. Najvažnije nam je da je u našoj kući mnogo ljubavi", rekla je Senkina majka Dragica i dodala kako je upravo zbog takvog odgoja Senka otvorena, iskrena i brzo se veže za ljude.
"Senka se nema čega sramiti. Podržavamo svaku njezinu odluku pa i onu o tome hoće li voditi ljubav pred kamerama u Big Brother kući", prokomentirala je Dragica Lončar vezu svoje kćeri s natjecateljem Arsenom Koštom Alujevićem.

Više u novoj Extri...

Vezane vijesti

Vrdoljakovi 'Ratkajevi'

Vrdoljakovi 'Ratkajevi'

HEPI BRZDEJ, DIJR ŽELJKO10 do 8, NovaTV, ponedjeljak, 19.50Kad je Hrga u ponedjeljak zamahnula mikrofonom pred nosom Željka Keruma i stala računati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika