05.11.2007. / 16:09

Autor: Katarina Zorić

ZLOČINI U OSIJEKU

Glavaševi odvjetnici: Suđenje se odugovlači zbog političkih razloga

Glavaševa obrana smatra da se suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp" odugovlači zbog političkih razloga te da je sudsko vijeće neke odluke donijelo kako bi se s glavnom raspravom nastavilo tek nakon izbora

Odvjetnici Branimira Glavaša ocijenili su danas da se suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp" odugovlači zbog političkih razloga te da je sudsko vijeće neke odluke donijelo kako bi se s glavnom raspravom nastavilo tek nakon izbora.

Odvjetnik Veljko Miljević smatra da je zbog odugovlačenja postupka sudsko vijeće danas odbilo neke prijedloge obrane, kao što je izdvajanje dijela iskaza krunskog svjedoka Krunoslava Fehira.

Zbog odbijenih prijedloga obrana će se žaliti Vrhovnom sudu. No, uvjeren je da su mogućnost žalbe u ovoj fazi dobili iz "drugih razloga".

"To je stvar koja se ne tiče prava, to je stvar neke juridike, a to su izbori. Taman će Vrhovni sud o našim žalbama odlučiti negdje do izbora i onda ćemo imati mogućnost da nakon izbora uđemo u radnu fazu glavne rasprave", kazao je Miljević.

Dodao je i da se sve što se dogodilo na današnjoj raspravi, osim odluke o izdvajanju dijela dokaza, moglo napraviti i u prvom ciklusu suđenja, krajem listopada, ili u kasnijem dijelu dokaznog postupka.

Glavaševa obrana vjeruje da u iskazima krunskog svjedoka ima nezakonitosti koje se ne bi smjele naći u spisu, kao i kod iskaza dvojice svjedoka koji se zbog zaštite identiteta vode pod pseudonimima. Nezakonitim smatraju i sve dokaze prikupljene u okviru tzv. hitnih istražnih radnji.

Mislim da će o tim stvarima Vrhovni sud imati što za razmišljati, ocijenio je Miljević dodajući da žalbu moraju podnijeti u naredna tri dana.

Ponovno je ustvrdio da se Glavašu u ovom postupku neprestano krše ljudska prava te da mu u sudnici nije dozvoljeno iznošenje stavova koji nemaju veze s predmetom.

Odvjetnik Ante Madunić zabrinjavajućim je ocijenio odbijanje saslušanja bivšeg policijskog načelnika Vladimira Fabera i dijela svjedoka koji su na sudu trebali dokazati da je na njih vršen pritisak kako bi teretili Glavaša.

"U obrani stalno tvrdimo da je Faber u Osijek poslan kao specijalac da Glavašu nađe zločin i osobe koje će ga teretiti. Da bi to postigao obilazio je ljude, nagovarao ih, prijetio im, a na kraju nama te svjedoke neće prihvatiti", rekao je Madunić.

Njegov kolega Dražen Matijević ponovio je da je postavljanjem Fehira kao krunskog svjedoka prekršen Zakon o USKOK-u jer tvrdi da takav status ne može dobiti osoba osumnjičena za ubojstvo.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika