Objavljeno u Nacionalu br. 625, 2007-11-06

Autor: Ante Mihić

TREND

Fiat Linea - talijanski dizajn s dobrim voznim svojstvima

Fiat Linea na hrvatskom je tržištu nešto manje od šest mjeseci, a već prvi prodajni rezultati te limuzine pokazali su da je talijanski dizajn u kombinaciji s profinjenim stilom i dobrim voznim karakteristikama ponovo bila dobra formula da se privuče veliki broj kupaca. Bez obzira na to što su godinama talijanski modeli bili izloženi kritikama i što su se mnogi divili samo njihovu dizajnu, Linea je još jedan primjer automobila koji pruža užitak u vožnji i koji će vas uvjeriti u sve bolju kvalitetu Fiatovih vozila.

Na testu smo imali model koji je pokretao već poznati 1.3 Multijet dizelski agregat kojem unatoč 90 KS, po našem mišljenju, malo nedostaje snage, ali koji je zbog svoje ekonomičnosti i male potrošnje odlična investicija. Relativno dobra ubrzanja, vrlo dobra maksimalna brzina te izrazita preciznost na cesti i više nego pouzdan 5-stupanjski manualni mjenjač razlog su zbog čega Linei dajemo visoku ocjenu. Unutrašnjost je vrlo slična i gotovo identična svim Fiatovim modelima, što znači da je rađena od vrlo kvalitetnih materijala te da su instrumenti na kokpitu i središnjem grebenu prilagođeni vozaču. Iako smo u početku strahovali kakvi će biti komentari Linee, moramo priznati da su mnogi znatiželjno promatrali naše test-vozilo, a Linea je vrlo dobro podnijela sve naše testove i nadmašila naša očekivanja.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika