05.11.2007. / 17:04

Autor: Martina Čizmić

EKONOMIJA

Croatia osigurnje zabilježila rekordan rast dobiti

Ukupno zaračunata premija Društva Croatia osiguranje iznosi 2.498,4 milijuna kuna. To je porast premije od 4,5 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Croatia osiguranje objavila je svoju dobit u prvih devet mjeseci 2007. godine. Ukupno zaračunata premija Društva Croatia osiguranje iznosi 2.498,4 milijuna kuna. To je porast premije od 4,5 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Udio ukupne zaračunate premije u ukupnoj zaračunatoj premiji svih društava za osiguranje koja posluju u Hrvatskoj iznosi 37,3 posto. Bruto dobit Croatiae osiguranja u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 120,5 miljuna kuna, što je za 19,6 milijuna kuna, odnosno 19,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupna ulaganja u ovom razdoblju iznose 6.174.700 kuna, što je za 868 milijuna kuna ili za 16,4 posto više u odnosu na kraj 2006. Premija Grupe Croatia osiguranja u prvih devet mjeseci ove godine iznosi 2.745,4 milijuna kuna što je za 5,6 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvjestio je predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Hrvoje Vojković.

Neto dobit Grupe iznosi 148,5 milijuna kn što je za 37,7 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Croatia osiguranje tijekom prvih devet mjeseci poslovne 2007. godine na tržište je plasiralo i niz novih proizvoda: Osiguranje poljoprivrednog paketa, Osiguranje izmakle koristi kod izbijanja klasične svinjske kuge, Osiguranje od odgovornosti članova uprave, nadzornih odbora i prokurista te Kasko dobar vozač. Do kraja godine najavljuju još novih proizvoda, među kojima se izdvaja Poduzetnički paket osiguranja.

Vezane vijesti

J. Kosor prekršila vlastiti antikorupcijski program

J. Kosor prekršila vlastiti antikorupcijski program

Gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2" bivši čelnik Croatia osiguranja, Damir Mihanović javno je ispričao sve o aferi Fimi media koju je razotkrio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika