05.11.2007. / 17:55

Autor: Marijana Zrinjski

PREDSJEDNIK RH

Mesić: "Vojska se ne može baviti politikom"

Predsjednik Stjepan Mesić danas je u Varaždinskim toplicama zatražio susret s papinskim nuncijem msgr. Franciscom Javierom Lozanom. Tom je prilikom komentirao i optužbe premijera Ive Sanadera da se miješa u izbornu kampanju.

Osvrnuvši se na propovijed vojnog ordinarija msgr. Jurja Jezerinca u crkvi Gospe Fatimske u Belaju, u kojoj se ovaj dotaknuo predizborne kampanje te "obećanja nekih stranaka nazvao sotonskim", kazao da ga Vojni ordinarij Juraj Jezerinac u svojoj izjavi me nije naljutio, već on kao dio vojske ne može sudjelovati u predizbornoj kampanji.

"Ako se nastavi s takvim izjavama, poduzet ćemo sve potrebne mjere. U vojsci ne može biti onaj koji se bavi politikom. To sam pokazao pred hrvatskim generalima, a učinit ću i ubuduće. Ne miješam se u crkvene poslove", dodao je Mesić.

Komentirajući Sanaderovu izjavu da se upliće u kampanju, iako kao predsjednik to ne bi smio, kazao je: "U Ustavu piše da sam dužan voditi brigu o funkcioniranju svih institucija ove zemlje. Da su isključili brigu o institucijama i državnim mehanizmima tijekom predizborne kampanje, ja o tome ne bih vodio računa. U predizbornoj kampanji ne ću sudjelovati, jer ne propagiram nijednu stranku niti ičije predizborne programe i timove".

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika