06.11.2007. / 07:51

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Milanović: "Sanader me podsjeća na Slobodana Miloševića"

"U dva je navrata Slobodan Milošević govorio "Idemo dalje, idemo dalje"", rekao je Milanović okupljenima. "A znate što je govorila demokratska oporba? "Gotov je, gotov je", objasnio je svoju asocijaciju.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na predizbornom skupu u Zaprešiću osvrnuo se, među ostalim, i na kampanju HDZ-a.

"Gledam spotove Ive Sanadera koji koriste jednu interesantnu uzrečicu "Idemo dalje". Možda usporedba nije najbolja, ali ne mogu odoljeti. U dva je navrata Slobodan Milošević govorio "Idemo dalje, idemo dalje"", rekao je Milanović okupljenima.

"A znate što je govorila demokratska oporba? "Gotov je, gotov je"", objasnio je svoju asocijaciju Milanović.

Rekao je da oni koji nemaju što reći, Hrvatsku polijepe plakatima na kojima izmišljaju, lažu, pričaju da legaliziraju drogu i uvode poreze na kamate na štednju. "Nakon što je odredio svima što mogu govoriti, a tako se ponaša u svojoj kući pa misli da može i u društvu, predsjednik HDZ-a odredio je i predsjedniku države što može govoriti, kad može govoriti i o čemu može govoriti", rekao je Milanović. Napomenuo je da SDP-ovci nemaju takvu praksu i u slučajevima kad o njima govori netko koga ne vole.

Osvrnuo se i na vojnog ordinarija Juraja Jezerinca. Smatra da bi Jezerinac trebao poštivati hrvatske zakone i Ustav. Milanović je rekao da vojni ordinarij krivotvori činjenice i zastrašuje vjernike izmišljenim prijetnjama. Ocijenio je da je takvo ponašaje osobe koja djeluje u sustavu Oružanih snaga protuustavno i protuzakonito. Dodao je da vojnog ordinarija plaćaju državni porezni obveznici, a postavlja ga Vatikan. "Neka si pročita zakone i poštuje državu Hrvatsku", na kraju mu je poručio vođa SDP-a.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika