06.11.2007. / 13:01

Autor: Nina Tomljanović

BRODOGRADNJA

Grad Pula i Istarska županija još uvijek se nisu očitovali o budućnosti Uljanika

Izjava Ljube Jurčića da će se vrlo brzo otvoriti pitanje opstanka Uljanika, prema riječima Kutlače, potvrđuje opravdanost sindikalnih sumnji i postojanje plana prenamjene zemljišta na kojemu se nalazi brodogradilište

Rajko Kutlača, glavni povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera izrazio je negodovanje što se vijećnici Grada Pule i Istarske županije još uvijek nisu izjasnili te javno očitovali o budućnosti pulskog brodogradilišta Uljanika.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Puli, Kutlača se upitao je li njihova šutnja zapravo "potpora politici u kojoj više nema mjesta za brodograđevne radnike".

Izjava Ljube Jurčića da će se vrlo brzo otvoriti pitanje opstanka Uljanika, prema riječima Kutlače, potvrđuje opravdanost sindikalnih sumnji i postojanje plana prenamjene zemljišta na kojemu se nalazi brodogradilište. "Ne vjerujemo da je ideja o nestanku Uljanika i pretvaranju cijeloga područja u zonu visokog turizma, kako predviđa GUP grada Pule, došla iz Zagreba. Smatramo da je cijeli plan smišljen i provodi se u Puli", naglasio je Kutlača. Dodao je također kako je jedini način da se osigura opstanak Uljanika njegov ostanak u domaćim rukama.

Smatra, da se to jedino može učiniti otklanjanjem mogućnosti prenamjene zemljišta na kojemu se nalazi pulsko brodogradilište, odnosno izmjenama GUP-a.

"Sve ostalo je izdaja za uljanikovce i za sve građane Pule i cijele Istre", zaključio je Rajko Kutlača, te je pozvao građane da na izborima svoj glas ne daju vladajućoj koaliciji IDS-SDP-HSU u Puli.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika