06.11.2007. / 15:01

Autor: Nina Tomljanović

SUĐENJE BRANIMIRU GLAVAŠU

Šišljagić: "Odgađenje glavne rasprave posljedica je pritiska Ive Sanadera i HDZ-a"

Šišljagić je komentirao jučerašnju odgodu suđenja Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na zagrebačkom Županijskom sudu, kazavši kako je to još jedna skandalozna odluka sudskog vijeća koje vodi taj slučaj, donesena pod političkim pritiskom

Na konferenciji za novinare koja je održana pred zgradom osječkog Županijskog suda, predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić komentirao je jučerašnju odgodu suđenja Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na zagrebačkom Županijskom sudu, još jedna skandalozna odluka sudskog vijeća koje vodi taj slučaj, donesena pod političkim pritiskom.

Šišljagić je ustvrdio kako je odgađanje glavne rasprave do 3. prosinca posljedica pritiska sadašnje političke vlasti u Hrvatskoj, premijera Ive Sanadera i HDZ-a. "Ne samo da Glavašu nisu omogućili obranu sa slobode, već mu u ovome trenutku onemogućuju da se brani, jer su svjesni da će iznošenjem dokaza njegove obrane, što se ovih dana trebalo dogoditi, svima biti jasno kako nema niti jednog dokaza ili svjedoka, koji bi potvrdio navode optužnice", ustvrdio je Šišljagić.

Predsjednik HDSSB-a je ocijenio da se Sud, namjernim odugovlačenjem postupka, stavio u funkciju predizborne kampanje HDZ-a, izrazivši uvjerenje da ta stranka, nakon izbora 25. studenog, više neće obnašati vlasti, a da će oni, koji nakon izbora, budu preuzeli obnašanje vlasti, osigurati pravedno i korektno suđenje.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika