06.11.2007. / 17:48

Autor: Katarina Zorić

PROIZVOĐAČI MLIJEKA

Dogovor o cijeni mlijeka u ponedjeljak

Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, učinjen je iskorak te je za ponedjeljak najavljen novi sastanak na kojem bi trebao biti postignut konačni dogovor, kada bi trebala biti donesena uredba o povećanju otkupne cijene mlijeka

U Ministarstvu poljoprivrede održan je sastanak proizvođača mlijeka i mljekarske industrije s ministrom Petrom Čobankovićem o povećanju otkupne cijene mlijeka, što proizvođači traže već od kolovoza.

Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, učinjen je iskorak te je za ponedjeljak najavljen novi sastanak na kojem bi trebao biti postignut konačni dogovor, kada bi trebala biti donesena uredba o povećanju otkupne cijene mlijeka.

I predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Stjepan Bistrović izjavio je nakon sastanka da se ide prema dogovoru te kako se nada da će u ponedjeljak biti postignut konačni dogovor, odnosno da će biti udovoljeno zahtjevu proizvođača o povećanju otkupne cijene.

Prema neslužbenim informacijama otkupna cijena mlijeka trebala bi biti povećana 20 posto. Proizvođači mlijeka tražili su da se osnovna cijena poveća za 30 posto jer, kako navode, ona danas iznosi 1,78 kuna za litru mlijeka prve klase i nije se mijenjala već pet godina.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika