07.11.2007. / 10:46

Autor: Nina Tomljanović

VELIKA BRITANIJA

Besmisleno umiranje u parlamentu najapsurdniji zakon

Šest posto ispitanika drži apsurdnim propis koji vrijedi u Liverpoolu, a koji ženama zaposlenima u trgovini tropskim ribicama dopušta da rade golih grudi

Televizijska anketa postaje UKTV istraživala je neobične zakone u više država, pa je tako zabrana umiranja u parlamentu po mišljenju 28 posto ispitanih građana Velike Britanije najapsurdniji zakon u njihovoj državi.

Drugi ispitanici pak smatraju da je besmislen zakon koji zabranjuje lijepljenje poštanske marke s likom kralja ili kraljice tako da okrunjena glava stoji naglavačke.

Šest posto ispitanika drži apsurdnim propis koji vrijedi u Liverpoolu, a koji ženama zaposlenima u trgovini tropskim ribicama dopušta da rade golih grudi.

Zakon u Ohiu u SAD-u spada među najčudnije propise na cijelom svijetu. On naime, ljudima zabranjuje da opijaju ribe. Slična situacija je i sa zakonom u Francuskoj prema kojemu nije dopušteno dati svinji ime Napoleon.

Sudionici ankete također su utvrdili da je besmislen i zakon na Floridi kojim se zabranjuje neudanim ženama da nedjeljom skaču padobranom, za što je čak predviđena zatvorska kazna.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika