07.11.2007. / 12:15

Autor: Marko Biočina

LONDON

Britanci zabranili "wet t-shirt" natjecanja

Britanske su vlasti zabranile održavanje tradicionalnih “wet t-shirt” natjecanja u tamošnjim pubovima. U odluci koja je izazvala mnogo protesta među vlasnicima pubova navodi se kako takva natjecanja predstavljaju značajan zdravstveni rizik za natjecateljice. Zbog toga pubovi bi se mogli suočiti s velikom količinom tužbi zbog ugroženog zdravlja.

Također, u odluci se izražava bojazan da bi se netko od gostiju mogao poskliznuti na mokrome podu što bi također moglo rezultirati tužbom. O sada će takva natjecanja biti dozvoljena jedino ako gosti, djelatnici i natjecateljice potpišu izjavu kojom se odriču moguće tužbe u slučaju nezgode. Ova je odredba u javnosti doživljena vrlo negativno, a pojedini su vlasnici pubova, nakon što su otkazali zakazana natjecanja, ustvrdili kako će zbog toga trpiti značajne financijske gubitke.

„Wet t-shirt“ natjecanja su tradicionalni način zabave u britanskim pubovima. Natjecanje se sastoji od toga da se natjecateljicama polijeva voda po majicama, a zatim ocjenjuje njihova obdarenost. Mnogi Britanci smatraju kako je ovo još jedan slučaj u kojem Vlada birokratskom odlukom pokušava spriječiti ljude da se zabavljaju.

S tim se složio i zastupnik Konzervativne stranke u britanskom parlamentu David Davies, dok je jedna od natjecateljica na spomenutim natjecanjima Paige May zaključila: „Zašto nam onda ne zabrane i da hodamo po kiši“.

Vezane vijesti

Britanska 'packa' zbog Gay Pridea

Britanska 'packa' zbog Gay Pridea

Britansko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u u utorak nasilje i diskriminaciju u odnosu na Gay Pride, a britansko veleposlanstvo u Zagrebu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika