07.11.2007. / 18:46

Autor: Martina Čizmić

BOSNA I HERCEGOVINA

Lajčak neće promijeniti svoje odluke

"Neću mijenjati svoje odluke jer su one dobre za BiH. Očekujem da će se situacija smiriti i da će se BiH usmjeriti na put prema europskim integracijama", rekao je Lajčak.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak rekao je da neće mijenjati svoje odluke koje su izazvale oštre reakcije u Republici Srpskoj.

Lajčak je 19. listopada donio mjere koje bi trebale pojednostaviti djelovanje glavnih institucija u BiH. Vijeće ministara može odlučivati kada u njegovu radu sudjeluje većina ministara. Odluke koje donesu valjane su kad za njih glasuje obična većina, ako uključuje po jednog ministra iz svakog konstitutivnog naroda. Od Parlamenta je zatražio da sam izmjeni svoj poslovnik o radu i na sličan način definira pravila održavanja sjednica i donošenja zakona.

"Neću mijenjati svoje odluke jer su one dobre za BiH. Očekujem da će se situacija smiriti i da će se BiH usmjeriti na put prema europskim integracijama", rekao je Lajčak nakon sastanka sa glavnim tajnikom NATO saveza u Bruxellesu.

Rekao je da su reakcije na njegove odluke u srpskom entitetu pretjerane. "Ovo je umjetno stvorena kriza. Nadam se da domaći čimbenici u BiH djeluju u dobroj vjeri, a ako netko bude igrao drugu igru međunarodna zajednica će morati djelovati", rekao je Lajčak. Istaknuo je kako će međunarodna zajednica ostati nazočna u BiH koliko god to bude potrebno. Najavio je da će se ovog mjeseca ponovno sastati čelnici šest parlamentarnih stranaka kako bi počeli proces usuglašavanja novog ustava BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika