07.11.2007. / 19:17

Autor: Martina Čizmić

ČLANSTVO U NATO

NATO: "Hrvatski napredak je vrlo dobar"

Najviše pohvala Hrvatska je dobila za njezin doprinos izgradnji mira i stabilnosti u Afganistanu kroz sudjelovanje u međunarodnoj misiji ISAF.

Stručni tim NATO-a završio je trodnevni radni posjet Hrvatskoj. Njime su željeli steći jasnu sliku o napretku reformi obrambenih sustava kako bi članice na temelju kvalitetnih informacija mogle donijeti odluku o pozivu Hrvatskoj u članstvo.

Hrvatski napredak u provedbi reformi i planova zacrtanih dugoročnom planskim dokumentima ocijenjen je vrlo dobrim. Pohvaljena je uspješna provedba reforme oružanih snaga. Pozitivno je ocijenjena provedba Dugoročnog plana razvoja 2006. - 2015., posebice planiranje financiranja oružanih snaga. Iskazano je zadovoljstvo provedbom partnerskih ciljeva. Najviše pohvala Hrvatska je dobila za njezin doprinos izgradnji mira i stabilnosti u Afganistanu kroz sudjelovanje u međunarodnoj misiji ISAF.

Tijekom posjeta stručni tim obavio je političke i obrambene konzultacije te one vezane uz pravna, sigurnosna i gospodarska pitanja. Pomoćnik glavnog tajnika za političke poslove i sigurnosnu politiku NATO-a, Martin Erdmann sastao se sa ministricom vanjskih poslova i ministrom obrane. Stručni tim izraditi će posebna izvješća u kojima će se ocijeniti i analizirati uspješnost hrvatskih priprema i provođenje reformi za članstvo u NATO-u.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika