13.11.2007. / 09:28

Autor: Marko Biočina

IZBORI.NACIONAL.HR

Sve o izborima na jednom mjestu

Pri odabiru svog favorita na izborima uvijek je korisno prisjetiti se događaja iz prošlosti. Od danas je na Nacionalovoj izbornoj stranici izbori.nacional.hr prikazan i sistematičan kronološki prikaz svih afera koje su se u Hrvatskoj dogodile u proteklih četiri godine. U preglednom izborniku moguće je i pročitati više o svim događajima koji su potresali javnost u tom periodu, a prikupljeni su uz pomoć stranice afere.pollitika.com.

Također, u promišljanjima o tome za koga glasati na predstojećim izborima korisno je prisjetiti što su političari izjavljivali nekoć, a što izjavljuju danas.

Jedna od specifičnosti ovih izbora je to što nikad nije bilo više ženskih kandidata, od kojih mnoge drže visoka mjesta na izbornim listama. Neke, poput Ruže Tomašić, su već afirmirane političarke, a neke poput, SDP-ove kandidatkinje iz Osijeka Biljane Borzan, nova lica.

Posebna priča su umirovljenici, koji su po posljednjem istraživanju treća stranka po rejtingu u Hrvatskoj. Njihov šef Vladimir Jordan najavljuje kako HSU želi sudjelovati u izvršnoj vlasti. U Istri je pak IDS tradicionalno najjača stranka, a jedan od čelnika te stranke Damir Kajin kaže kako će oni koalirati s SDP-om, što ne pada na pamet Anti Đapiću i njegovim pravašima.

Ipak, tijekom kampanje će se najviše pričati o izbornim programima i obećanjima. Stanje u zdravstvu, pristupanje euroatlantskim integracijama, nezaposlenost i ZERP samo su neke od tema o kojima će se debatirati u kampanji. Također, sve stranke obećavaju velika ulaganja, primjerice HDZ jamči gradnju čitavog niza infrastrukturnih objekata.

Analize trenutnog stanja mogu se pročitati u rubrici Pod povećalom, a konkretna i koncizna obećanja stranaka u rubrici Stranački kompas.

Naravno, sva svakodnevna događanja u predizbornoj kampanji dostupna su također na jednom mjestu, u rubrici Izborne vijesti.

Vezane vijesti

Rat za vladu minira pregovore s EU

Rat za vladu minira pregovore s EU

Rezultati parlamentarnih izbora 2007., osim tijesne borbe HDZ-a i SDP-a, donijeli su i jednu teško promjenjivu činjenicu. Niti jedna od tih dviju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika