08.11.2007. / 09:14

Autor: Marko Biočina

IZBORNO SUOČAVANJE

Hebrang: Pogriješili smo uvođenjem pristojbe u zdravstvu

Od slijedeće godine hrvatski će građani prestati plaćati administrativne pristojbe u zdravstvu. Taj se zaključak nameće nakon novog kruga predizbornih sučeljavanja u organizaciji Media servisa, Večernjeg lista i RTL Televizije.Na okruglom stolu su sudjelovali bivši ministri zdravstva Andrija Hebrang i Andro Vlahušić, te Rajko Ostojić iz SDP-a, PGS-ovac Nikola Ivaniš i Dubravko Božić iz HSP-a.

Svi prisutni složili su se da administrativnu pristojbu treba ukinuti. I dok su SDP, HSP i HNS i prije zastupali to stajalište, najviše je iznenadio stav Andrije Hebranga, koji je do sada uvijek branio ovaj namet. Sada je Hebrang promijenio mišljenje.

„Administrativna pristojba nije dala dobre rezultate i ona se mora prebaciti na potrošnju lijekova, a ne na uslugu u primarnoj zaštiti. Mi priznajemo tu pogrešku i mi ćemo je popraviti“, rekao je Hebrang, u pomalo nekarakterističnom stilu. Nakon što je SDP-ovac Ostojić ustvrdio kako je javnost „napokon dočekala i to da je Hebrang priznao pogrešku“, Hebrang je suprotno od onoga što je rekao tek minutu ranije Ostojiću odgovorio kako „HDZ nije priznao svoju pogrešku, ni prihvatio program SDP-a“.

Ipak, bez obzira na verbalne konflikte političara, kojih će u kampanji biti pregršt, dobra vijest je da sada sve relevantnije političke stranke u Hrvatskoj planiraju ukidanje pristojbe, što znači da će se to vjerojatno i dogoditi.

Vezane vijesti

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Članovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika