08.11.2007. / 10:08

Autor: Nina Tomljanović

TOŠEMANIJA

Toše postao Super Toše

Borba protiv zla, eliminacija neprijatelja i pobjeda dobra, glavne su karakteristike stripa ''Super Toše'' u kojem je autor iskoristio Tošine karakteristike

Iako Makedonija i dalje tuguje za svojim tragično preminulim pjevačem Toše Proeskim, nedavno se pojavio strip u kojem je makedonski pjevač postao prvi strip-junak koji se svojim superglasom bori protiv okorjelog kriminalaca Gospodina Pirata, glavnog piratskog šefa.

Borba protiv zla, eliminacija neprijatelja i pobjeda dobra, glavne su karakteristike stripa ''Super Toše'' u kojem je autor iskoristio Tošine karakteristike. "Toše je, naravno, idealiziran, no na taj način da se mladima skrene pažnju na važnost pobjede dobra nad zlim", kaže Oliver Romevski, autor stripa ''Super Toše''.

Tiskare su pretrpane brojnim narudžbama za majice i sve ostale predmete na koje se može otisnuti lik velike makedonske zvijezde. Neki mediji su izvijestili da je ideja oko stripa ''Super Toše'' Makedoniju dovela u bizarnu situaciju, u kojoj se masovna tuga materijalizira.

Odbor za zaštitu lika i djela Toše Proeskog je na svom prvom sastanku počeo razmatrati ideju o tome da se u Kruševu izgradi spomen-kuća Toše Proeskog.

Skopska gradska vlast se također usuglasila oko toga da će koncertna dvorana Univerzal u Skopju, dobiti ime Toše Proeski. Odluka o tome će biti upućena Odboru za zaštitu lika i djela Toše Proeskog, koji mora dati svoju suglasnost. Ukoliko odluka bude odobrena, postoji mogućnost da Tošino ime nose ulice, mostovi i drugi objekti.

Vezane vijesti

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Treća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika