08.11.2007. / 11:32

Autor: Marijana Zrinjski

SVJETSKI ZNANSTVENI FORUM

Mesić govorio u Budimpešti

Pod sloganom "Ulaganje u znanje - ulaganje u budućnost" u Budimpešti danas je otvoren Svjetski znanstveni forum na kojemu osim hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića sudjeluju i domaćin mađarski predsjednik Laszlo Solyom, kao i njihovi kolege iz Austrije i Grčke, Heinz Fischer i Grčke Karolos Paoulias.

Mesić je u svom govoru upozorio na svojevrsni paradoks, kako zemlja nikad nije toliko proizvodila, a istodobno nikad nije bilo toliko gladnih. "Svijet danas raspolaže tehničkim i strukturalnim mogućnostima za poboljšanje uvjeta života, i svatko bi trebao imati prilike sudjelovati u raspodjeli dobara", poručio je Mesić.

Solyom je na treći forum pozvao predsjednika tzv. Zelene inicijative, koji u svom mandatu sustavno upozoravaju na aktualne probleme zaštite okoliša, poput ispuštanja stakleničkih plinova i genetski modificirane hrane.

Na trodnevnom skupu koji je organizirala Mađarska akademija znanosti u suradnji s Europskom komisijom, UNESCO-om i Međunarodnim znanstvenim vijećem sudjeluje više od 300 političara, znanstvenika i gospodarstvenika iz šezdesetak zemalja.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika