08.11.2007. / 13:39

Autor: Marijana Zrinjski

ZAGREBAČKA GRADSKA SKUPŠINA

Peri Kovačeviću i ostalim oporbenim zastupnicima prijete smrću

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj se danas trebalo raspravljati i glasovati o usklađivanju GUP-a s novim Zakonom o prostornom uređenju i građenju, nije se održala. Na sjednicu je naime došlo samo 15 zastupnika, svi redom članovi oporbe. Kako je za kvorum potreban 51 zastupnik, predsjednica Skupštine Tatjana Holjevac morala je otkazati sjednicu.

"Sjednica Skupštine nije se održala zbog toga što se i dio vladajućeg SDP-a protivi donošenju GUP-a, koji je danas, opet, trebao biti na dnevnom redu. Ovo je sve jedan 'veliki deal'. Sva državna tijela su tek jučer dala pristanak da se GUP danas nađe na dnevnom redu. U Statutu Skupštine lijepo piše da se svi materijali trebaju zastupnicima dostaviti 12 dana ranije", kazao je potpredsjednik Skupštine Pero Kovačević na konferenciji za novinare koji je održao zajedno s ostatkom oporbe.

"Državni vrh i Uprava Grada imaju jedan odličan spoj. U Zagrebu je već zaživjela 'Velika koalicija'", dodao je Kovačević.
Zastupnica HNS-a, Morana Paliković-Gruden, ovakvo otkazivanje sjednice također smatra sramotnim. "Vidljivo je da se dio SDP-a ne slaže s ovim GUP-om, koji krši barem dva zakona i omalovažava zastupnike i građane. Na ovom GUP-u vidi sva bahatost vlasti i Milana Bandića, kao i nedjelovanje države", izjavila je dodajući kako zastupnici SDP-a, osim što se nisu pojavili na sjednici, nisu bili dostupni niti na telefon, pa se zna razlog zbog kojeg su bojkotirali sjednicu.

Na konferenciji su zastunici priznali da već duže vrijeme dobivaju prijeteća pisma. Kovačević je jedno takvo našao jutros u svom poštanskom sandučiću. Dodao je kako je to već treće takvo pismo koje je primio u posljednje vrijeme, te kako je na sva tri pisma rukopis identičan. "Prva dva puta sadržaj pisma se uglavnom svodio na nekakva upozorenja tipa nemojte napadati Milana Bandića, on radi za dobrobit Zagreba, dok mi je u pismu koje sam dobio jutros jasno dano do znanja kako mi je ovo posljednje upozorenje. U pismu, na kojem nema pečata i koje je potpisano s 'kolege iz Gradske skupštine', stoje ove riječi: zamisli se, život može potrajati, a može i brzo na razne načine završiti".

Zastupnica Morana Paliković-Gruden također je predočila pismo u kojem piše da se brine o svojoj obitelji. "Imaš djecu i zato se ostavi Kupske, Vrbana, Galjufove i GUP-a", stoji u pismu.

Zastupnica HNS-a, Alenka Košiša Čičin-Šain, izjavila je kako ona i članovi gradskog HNS-a već godinu dana dobivaju prijeteća pisma, koja su potom proslijeđena ravnatelju policije Marijanu Benku. Smatra da je autor netko iz vladajuće stranke. "Dogodit će vam se isto što i Malnaru", samo je jedna od prijetećih poruka koje su stigle u prostorije HNS-a.

Slična pisma stizala su i na adresu HDZ-ove zastupnice Katarine Fuček.

Potpredsjednik Skupštine rekao je kako će unatoč prijetećim pismima nastaviti s dosadašnjim radom. "Grad Zagreb, a ja se iskreno nadam da gradonačelnik ne zna za ovo, odlučio je otkupiti nekretnine od obitelji Zečević i Landeka po cijeni od 707 tisuća eura. Te iste nekretnine su procjenom vještaka procijenjene na 178 tisuća eura, da bi kasnije revalorizacijom cijena skočila na 231 tisuću eura", izjavio je Kovačević.

Naime, u dokumentima koje je Kovačević podijelio novinarima, stoji kako je Grad donio odluku o otkupu spomenutog zemljišta koje se nalazi u Radničkoj cesti, a površine je 217 kvadratnih metara na parceli od 190 kvadratnih metara, a zauzvrat bi obiteljima dodijelio tri stana površina 93, 88 i 88 kvadratnih metara u Bednjanskoj ulici.

Vezane vijesti

Uvesti red u Zagrebački holding

Uvesti red u Zagrebački holding

Gradonačelnik Milan Bandić upozorio je danas, govoreći o stanju u Zagrebačkom holdingu da bi, ako se nešto ne promijeni i ne uvede red u tu, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika