08.11.2007. / 15:39

Autor: Martina Čizmić

RUSIJA

Rusija protjerala gruzijske diplomate

Moskva je pozvala Ujedinjene narode, Vijeće Europe i Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju da reagiraju na teška kršenja ljudskih prava u Gruziji.

Rusija je protjerala trojicu gruzijskih diplomata čime je uzvratila na najavu Gruzije o protjerivanju ruskih diplomata.

Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili najavio je progon ruskih diplomata, optuživši ruske obavještajne službe za poticanje teške političke krize u toj kavkaskoj republici. Rusija je odbacila takve optužbe.

Moskva je pozvala Ujedinjene narode, Vijeće Europe i Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju da reagiraju na teška kršenja ljudskih prava u Gruziji. "Policijska samovolja, pretjerano pribjegavanje nasilju protiv prosvjednika, uhićenja protivnika i aktivista za ljudska prava, zabrana neovisnih medija i premlaćivanje stranih novinara mogu se nazvati teškim i masovnim kršenjima ljudskih prava", rekao je glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminjin. On je pozvao UN, OESS i Vijeće Europe da procjene stanje u Gruziji. Vijeće Europe najavilo je da će dvojica izvjestitelja otputovati u Gruziju sutra.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika