08.11.2007. / 18:32

Autor: Martina Čizmić

ORUŽJE

Steyr:"Nije bilo isporuka oružja Hrvatskoj"

Direktor austrijske tvrtke Steyr-Mannlicher, Franz Holzschuh opovrgnuo je navode umirovljenog hrvatskog generala Vladimira Zagorca prema kojima su za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatsku isporučivane puške tog proizvođača.

"U bivšoj Jugoslaviji, a današnjoj Srbiji postojale su i postoje kopije snajperske puške SSG69. Jedina razlika između kopije i originala je jugoslavenski serijski broj", rekao je Holzschuh.

Odvjetnik generala Zagorca, Michael Dohr javnosti je pokazao fotografije koje su trebale poslužiti kao dokaz za Zagorčeve tvrdnje koje je iznio u intervjuu austrijskom časopisu News. Na fotografijama su vidljive i puške SSG69 sa streljivom Hinterberger.

Žalbeno vijeće odbacilo je 23. listopada žalbu Zagorčeve obrane i potvrdilo odluku prvostupanjskog bečkog suda o njegovu izručenju Hrvatskoj. Zagorec će biti izručen Hrvatskoj ako Vrhovni sud Republike Austrije odbije žalbu koju će mu uputiti Zagorčev bečki odvjetnik.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika