09.11.2007. / 08:23

Autor: Marijana Zrinjski

PRIOPĆENJE

"Crkva nema ni svojih kandidata ni svoje stranke"

Mons. Srakić i kardinal Bozanić ističu da priopćenje Ureda Predsjednika nije razjasnilo povod zbog kojeg je održan sastanak u Uredu Predsjednika, te kako se "dobiva dojam kao da je, po dobro poznatoj praksi iz bivših vremena, insceniran slučaj kako bi se dala određena poruka našoj javnosti"

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, biskup đakovački i srijemski mons. Marin Srakić te nadbiskup i zagrebački kardinal Josip Bozanić iznenađeni su načinom i sadržajem priopćenja o susretu i razgovoru savjetnika Predsjednika Republike, Budimira Lončara, i apostolskog nuncija u Hrvatskoj mons. Francisca Javiera Lozana, budući da ih je apostolski nuncij izvijestio da sadržaj spomenutoga priopćenja nije bio usuglašen i zajednički prihvaćen.

Mons. Srakić i kardinal Bozanić ističu da priopćenje Ureda Predsjednika nije razjasnilo povod zbog kojeg je održan sastanak u Uredu Predsjednika, te kako se "dobiva dojam kao da je, po dobro poznatoj praksi iz bivših vremena, insceniran slučaj kako bi se dala određena poruka našoj javnosti".

Navode i da Crkva smatra svojim pravom i dužnošću da svojim vjernicima, osobito u nekim važnijim trenucima, uputi poruku da postupe prema svojoj kršćanski odgojenoj savjesti. Mons. Srakić i kardinal Bozanić ističu da ni u jednoj izjavi prije izbora hrvatski biskupi nisu pozvali vjernike da se opredijele između Crkve i stranke koju podržavaju, jer Crkva nema ni svojih kandidata ni svoje stranke.

Vezane vijesti

Nedovoljna otvorenost prema strancima

Nedovoljna otvorenost prema strancima

U povodu Svjetskog dana izbjeglica, 20. lipnja, Centar za mirovne studije (CMS) danas je upozorio na porast broja izbjeglica u Hrvatskoj i svijetu te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika