09.11.2007. / 10:32

Autor: Nina Tomljanović

TURIZAM

Od siječnja do rujna Hrvatsku posjetilo 10,3 milijuna turista

Od siječnja do kraja rujna ove godine, Hrvatsku je posjetilo 10,3 milijuna turista, koji su ostvarili 53,63 milijuna noćenja, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku

Hrvatska i ove godine bilježi značajan porast posjeta stranih turista. Pa je tako od siječnja do rujna ove godine, Hrvatska zabilježila osam posto više turističkih dolazaka te šest posto više noćenja nego u istom razdoblju 2006. godine. Blag porast od dva posto u dolascima i jedan posto u noćenjima turista zabilježen je samo u ovogodišnjem rujnu u odnosu na prošlogodišnji.

Od siječnja do kraja rujna ove godine, Hrvatsku je posjetilo 10,3 milijuna turista, koji su ostvarili 53,63 milijuna noćenja, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. U devet mjeseci je u Hrvatsku došlo 8,76 milijuna stranih turista ili sedam posto više nego u isto razdoblje prošle godine.

Domaćih je turista bilo 1,52 milijuna ili devet posto više, a porast od osam posto u devet mjeseci ostvarili su s 5,7 milijuna noćenja.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika