09.11.2007. / 11:01

Autor: Nina Tomljanović

GUINESSOV REKORD

Čokoladni desert za 25.000 dolara

Budući da se na ovom desertu, između ostalog nalazi se i pet grama 23-karatnog jestivog zlata, nije ni čudo da ga Stephen Bruce, vlasnik restorana Serendipity 3 servira uz zlatni pribor za jelo

Vlasnik jednog restorana u New Yorku predstavio je najskuplji čokoladni desert na svijetu čija cijena iznosi nevjerojatnih 25.000 dolara. Time je ova skupocjena poslastica predstavljena pod nazivom ''Frrozen Haute Choclate'' zaslužila mjesto u Guinessovoj knjizi rekorda.

Čokoladna kreacija napravljena je od 28 vrsta kakaa uključujući i 14 najskupljih na svijetu. Na ovom desertu, između ostalog nalazi se i pet grama 23-karatnog jestivog zlata, a poslastica je prelivena kremom od bijelih tartufa koja se prodaje po 2.600 dolara za 500 grama.

Budući da se na ovom desertu, između ostalog nalazi se i pet grama 23-karatnog jestivog zlata, nije ni čudo da ga Stephen Bruce, vlasnik restorana Serendipity 3 servira uz zlatni pribor za jelo.

Bruce je prije četiri godine predstavio sladoled vrijedan 1.000 dolara pod nazivom Golden Opulence, a njegov meni preferiraju bogati, slavni, prinčevi i kraljevi. "Ne bi me iznenadilo da neki šejk nazove i da naruči nekoliko porcija ovog posebnog deserta kako bi svojim ženama priuštio nešto slatko“, kazao je Bruce.

Vezane vijesti

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Kompanija Mars, jedan od vodećih svjetskih proizvođača čokolade objavljuje da je u samo tri godine postigao značajan napredak u ispunjavanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika