09.11.2007. / 11:34

Autor: Marko Biočina

SPORNA REKLAMA

HSS tuži RBA banku zbog reklamnog spota sa Stjepanom Radićem

Hrvatska seljačka stranka prijavit će Raiffaisen banku Etičkom povjerenstvu za nadgledanja izbora. Povod sporu je bankina reklama u kojoj se koristi ime i lik Stjepana Radića. U spornoj reklami lik Radića na novčanici od 200 kuna govori o prednostima ulaganja svog novca u Raiffaisen banci.

HSS smatra kako je neprihvatljivo da svatko tko želi u jeku predizborne kampanje koristi lik Stjepana Radića, osnivača njihove stranke i čovjeka s kim se stranka poistovjećuje. „HSS ima spot u kojem ćemo prikazati i spomenik Radiću koji smo prije nekoliko dana podignuli u središtu Zagreba i nije u redu da ga se emitira uz spot banke“, rekao je glasnogovornik stranke Nenad Matić.

S obzirom da je u istoj reklami prikazana i novčanica od 1000 kuna na kojoj se nalazi slika Ante Starčevića, utemeljitelj Hrvatske stranke prava, navodno i u toj stranci razmišljaju o tužbi protiv RBA banke.

U banci nisu željeli komentirati cijeli slučaj, tek su u priopćenju objasnili kako „kreativni izričaj upotrijebljen u reklami predstavlja jedan od najstarijih klišeja u komunikaciji proizvoda i usluga financijske industrije“.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika