09.11.2007. / 11:46

Autor: Nina Tomljanović

SLUČAJ ZAGOREC

Europski sud u Strasbourgu blokirao izručenje Zagorca

U obavijesti koja je poslana austrijskom ministarstvu piše da se Zagorca ne može do daljnjega izručiti, dok Strasbourg ne riješi predmet

Umirovljeni general Vladimir Zagorec za sada ipak neće biti izručen Hrvatskoj. Odluka je koju je donijela sutkinja Europskog suda u Strasbourgu, a potvrdio je i Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak.

U obavijesti koja je poslana austrijskom ministarstvu piše da se Zagorca ne može do daljnjega izručiti, dok Strasbourg ne riješi predmet.

Obrana Vladimira Zagorca u Strasbourg je poslala sve dokaze da njemu i obitelji u Hrvatskoj prijeti opasnost od likvidacije. Hodak kaže da je time aktiviran čl. 3. Europske povelje o ljudskim pravima koji, ukoliko prijeti opasnost, priječi izručivanje domicilnoj državi.

Hodak je također dodao da je glavni dokaz bio DVD razgovora sa Sašom Perkovićem kao i uhićenje Susanne di Mauro Bunjevac u Zagrebu.

Vezane vijesti

SAD izručile BiH osumnjičenog za genocid u Srebrenici

SAD izručile BiH osumnjičenog za genocid u Srebrenici

Američke vlasti u četvrtak su izručile Bosni i Hercegovini Dejana Radojkovića, ratnog pripadnika policije bosanskih Srba kojega se sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika