09.11.2007. / 11:44

Autor: Plamenko Cvitić

VELIKA GORICA

Šuker: "Picula koči izgradnju autoceste"

„Umjesto da se kao gradonačelnik trudi da njegov grad dobije modernu autocestu, Tonino Picula od prvog dana na sve moguće načine koči građevinske radove, a sad će valjda optuživati da je HDZ kriv što ceste oko Velike Gorice još nisu izgrađene“, kazao je za Nacional ministar financija Ivan Šuker, nekadašnji velikogorički gradonačelnik.

Povod za Šukerov istup bila je informacija da će tijekom današnjeg dana SDP-ovac Tonino Picula izvesti virtualno otvaranje „Šukerine“, kako u SDP-u nazivaju predviđenu autocestu. Prema Nacionalovim saznanjima, Picula već nekoliko dana potajno vježba voziti traktor, kako bi na virtualnom otvaranju neizgrađene autoceste mogao ismijati cijeli projekt s tvrdnjom da se po toj cesti jedino može voziti – traktorom.

„To nije prvi put da se Picula tako ponaša. Na lokalnim izborima prije godinu i pol na tiskovnoj konferenciji se igrao nekakvim plastičnim bagerčićima. Međutim, prava je istina da on i njegovi ljudi u gradu na sve moguće načine administrativno koče radove na autocesti i prilaznim cestama oko Velike Gorice. Zbog toga je za sporu izgradnju kriv on, a ne ni HDZ ni Hrvatske ceste. Posljednji takav primjer je izgradnja velike sjeverne obilaznice kod Velike Gorice: Piculina administracija već 15 dana ne želi ili odugovlači s obračunavanjem komunalne naknade za tu dionicu, pa Hrvatske ceste ne mogu to platiti i ishoditi građevinsku dozvolu. Kako onda očekuju da radovi teku?“, javno se zapitao Ivan Šuker.

Vezane vijesti

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Ponedjeljak, 7. svibnja 2012.Beograd, jutro nakon europske izborne supernedjelje. Kao član promatračke misije Parlamentarne skupštine OESS-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika