09.11.2007. / 12:27

Autor: Marijana Zrinjski

ZABRANA PRIKAZIVANJA HSP-OVOG SPOTA

VIDEO: Zabranjeni HSP-ov spot

"Spot HSP-a zasnovan je na dokumentacijskim činjenicama, a u njegovoj izradi koristila se arhiva HTV-a. Ako istina ne može biti prikazana, što je demokracija u hrvatskom društvu?", upitao se član HSP-a Pero Kovačević na današnjoj konferenciji za novinare u središnjici stranke održane povodom zabrane prikazivanja njihovog predizbornog spota, od stranke Etičkog povjerenstva HTV-a i lokane zagrebačke televizije OTV.

Na spotu koji možete pogledati ispod teksta, montiran je govor Ive Sanadera na Splitskoj rivi i sasvim suprotna izjava predsjednika Sabora Vladimira Šeksa. "Ne razumijemo što je to neetično u našem spotu. Da li Etičko povjerenstvo smatra da je neetično što je premijer Ivo Sanader govorio prije četiri godine na Splitskoj rivi, ili je možda neetičan govor člana Vlade Vladimira Šeksa koji govori sasvim suprotno od Sanadera i zalaže se za uhićenje hrvatskih generala?", kazao je Kovačević i dodao: "Da li je etično što se pušta spot HDZ-a u kojem se laže i tvrdi da su u posljednje četiri godine stvorili 139 tisuća radnih mjesta, a stvorili su samo 16 i pol tisuća".

Činjenica je, tvrdi Kovačević da istina počinje smetati HDZ-u koji vrše velik pritisak na Etičko povjerenstvo HTV-a kao i na državno izborno Etičko povjerenstvo.

Članovi HSP koji su prisustvovali konferenciji, Pejo Trgovčević, Jadranka Cigelj i Kovačević svoje optužbe kako ih HDZ na sve načine pokušava degradirati na ovim izborima potkrjepljuju i činjenicom da se Etičko povjerenstvo HTV-a još uvijek nije službeno očitovalo o svojoj odluci, te stoga ne mogu ni podnijeti žalbu izbornom Etičkom povjerenstvu da razmotri tu odluku. Iako je rok za žalbu sutra u 11 sati, s HTV-a u središnjicu stranke još uvijek nisu stigli dokumenti koje su im obećani još jučer.

HSP snima novi predizborni spot koji će, ironično je ustvrdio Kovačević, biti malo etičniji od ovoga. Datum njegovog prikazivanja zakazan je za 16. studeni.

Na novinarsko pitanje je li istina da je tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak zvao središnjicu HSP-a kako bi zatražio primirje između dvaju stranaka, Kovačević se huliganski nasmijao i kazao: "Ma tko je uopće taj gospodin? Ne prvi put čujem tako nešto. No, predlažem mu da pogleda naš spot!"

Jakov Sedlar: Nitko normalan ne bi zabranio taj spot!

Redatelj Jakov Sedlar, autor kampanje HSP-a, odluku Etičkog povjerenstva HTV-a nazvao je abnormalnom. "Nitko normalan taj spot ne bi zabranio! Apsolutno je jasno da je povjerenstvo pod kontrolom HDZ-a. To je žalosno i tužno. To što se neki ljudi srame svojih riječi je njihova privatna stvar", kazao je Sedlar.

Vezane vijesti

HSP dr. Ante Starčević suspendirao Kovačevića na 3 mjeseca jer je bio na...

HSP dr. Ante Starčević suspendirao Kovačevića na 3 mjeseca jer je bio na prosvjedima

Pero Kovačević, zamjenik predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević, suspendiran je jednoglasnom odlukom Predsjedništva stranke sa svih stranačkih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika