09.11.2007. / 13:39

Autor: Nina Tomljanović

IZBORI

Sutra istječe rok za izmjene u popisu birača

Sutra istječe rok do kojega građani mogu podnositi zahtjeve za dopunu ili ispravak podataka upisanih u popis birača, te zahtjeve za prethodnu registraciju i privremeni upis u popis birača izvan mjesta prebivališta. Izvijestio je središnji državni ured za upravu.

Svoj upis u popis birača ima pravo pogledati svaki građanin. Također građani imaju pravo tražiti njegovu dopunu ili ispravak, a zahtjev se može podnijeti pismeno ili usmeno službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji, odnosno ispostavi te službe.

Popis birača moguće je vidjeti na www. uprava.hr, a iz Središnjeg državnog ureda za upravu napominju da je na njihovim internetskim stranicama objavljen popis ovlaštenih službenika za vođenje popisa birača, s naznakom broja telefona i mjesta za koja se vodi popis birača u Republici Hrvatskoj, radi lakšeg ostvarivanja prava građana u provjeri popisa birača.

Vezane vijesti

Postavite pitanje premijeru na Facebooku

Postavite pitanje premijeru na Facebooku

Hrvatska vlada pozvala je građane da joj putem društvenih mreža postave pitanja na koja će premijer Zoran Milanović putem video prijenosa odgovarati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika