09.11.2007. / 15:26

Autor: Martina Čizmić

SURADNJA RH I EU

Hrvatska potpisala sporazum o suradnji s Eurojustom

Sporazum će Hrvatskoj omogučiti poboljšanje suradnje u području pravosuđa i unutarnjih poslova s državama članicama EU i drugim zemljama koje su potpisale taj sporazum.

Hrvatska je potpisala sporazum o suradnji s Eurojustom, tijelom Europske unije koje je zaduženo za koordinaciju istraga i sudskih progona u području prekograničnog i organiziranog kriminala.

"Ovaj sporazum ojačati će suradnju između Eurojusta i Hrvatske, kao treće zemlje, u progonima i istrazi teških prekograničnih kaznenih djela i međunarodnog kriminala", rekla je hrvatska ministrica pravosuđa Ana Lovrin koja je potpisala sporazum sa predsjednikom Vijeća Eurojusta Michaelom Kennedyem.

Hrvatska je prva zemlja kandidatkoja je potpisala sporazum sa Eurojustom. Sporazum će Hrvatskoj omogučiti poboljšanje suradnje u području pravosuđa i unutarnjih poslova s državama članicama EU i drugim zemljama koje su potpisale taj sporazum. Među zemljama koje nisu članice EU, Eurojust ima potpisan sporazum o suradnji sa Norveškom, Islandom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Eurojust je novo tijelo EU koje je osnovano kako bi se poboljšala učinkovitost nadležnih tijelau okviru država članica u području prekograničnog i organiziranog kriminala.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika