09.11.2007. / 18:09

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Dalić:"Oni koji predlažu nove poreze ne razumiju što je to porez i tko ga plaća"

Martina Dalić najavila je da će se odmah nakon izbora raspisati javni natječaj za državne dužnosnike. Oni će svoju dužnost četiri godine obavljati profesionalno. Političku funkciju imati će isključivo ministri i državni tajnici.

HDZ-ova kandidatkinja u 7. izbornoj jedinici, Martina Dalić, predstavila je na konferenciji za novinare gospodarski program HDZ-a.

Rekla je kako se nada da se na ovim izborima odlučuje između snažnog gospodarskog rasta i manje nezaposlenosti. Napomenula je da HDZ u sljedećem mandatu namjerava dovršiti privatizaciju preostalih državnih tvrtki metodom izlistanja na burzi.

Usprotivila se SDP-ovoj najavi o uvođenju novih poreza. Ocijenila je da bi takav potez mogao zaustaviti tržište kapitala i malo dioničarstvo. Njihovu tvrdnju da porez na kapitalnu dobit neće plaćati "obični građani" nazvala je apsurdom. "Oni koji to predlažu ne razumiju što je to porez i tko ga plaća", rekla je.

Najavila je da će se odmah nakon izbora raspisati javni natječaj za državne dužnosnike. Oni će svoju dužnost četiri godine obavljati profesionalno. Političku funkciju imati će isključivo ministri i državni tajnici. Također je najavila proširenje usluga državne uprave koje se mogu dobiti internetom. Na taj bi se način, smatra Martina Dalić, olakšala komunikacija između poduzetnika i države.

Na kraju je rekla kako se nada da će se na izborima odlučivati o tome tko u idućem mandatu može osigurati održiv i stabilan gospodarski rast i viši životni standard.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika