09.11.2007. / 16:53

Autor: Nina Tomljanović

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

HSS-HSLS: ''Nećemo se uključivat u prljavu kampanju HDZ-a i SDP-a''

'Ono što mi u Hrvatskoj nećemo potencirati to će potencirati drugi, jer u mandatu u iduće četiri godine zasigurno Hrvatsku očekuju složeni pregovori, ulazak u članstvo EU, ali na način koji nam je zadan, pa nije dovoljno uskladit regulativu, nego je potrebno određene reforme i promjene u Hrvatskoj i provesti'', kaže Friščić

Na današnjoj konferenciji za novinare koalicije HSLS-HSS, predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić izjavila je da se njihova koalicija neće uključivati u prljavu kampanju kakvu vode HDZ i SDP, kazavši da su one potpuno ignorirale građane kojima s obraćaju. ''Ignoriraju birače, samo se uzajamno obračunavaju, i najmanje do čega im je stalo je predstavljanje programe, zaboravili su čak i na upozorenja Europske Komisije na korupciju, na nefunkcioniranje pravosuđa kao najveće kočnice razvoju gospodarstva", kaže Adlešić.

Josip Friščić, predsjednik HSS-a je pak kazao kako se u predizborno vrijeme čuju brojna obečanja, te da kaže Friščić, ''mnogi vjeruju da ovaj narod kratko pamti".

''Ono što mi u Hrvatskoj nećemo potencirati to će potencirati drugi, jer u mandatu u iduće četiri godine zasigurno Hrvatsku očekuju složeni pregovori, ulazak u članstvo EU, ali na način koji nam je zadan, pa nije dovoljno uskladit regulativu, nego je potrebno određene reforme i promjene u Hrvatskoj i provesti'', kaže Friščić.

Istaknuo je da sve one poruke, ''kako bi bilo dobro da se sve skupa združi u jednu koaliciju'', da je to za njih obmana građana jer da se to dogodi, kaže predsjednik HSS-a, onda bi ponovno u Hrvatskoj bilo sve isto, a sigurno da i oni koji su nezaposleni i traže posao ili oni koji nemaju stan ili izgrađenu infrastrukturu, oni koji čekaju da im se omogući školovanje, umirovljenici koji u kontejnerima traže dio svoje egzistencije - oni ne žele da bude sve jednako i isto"

Adlešić je na upit novinara, kojoj se od velikih stranaka namjerava prikloniti, odgovorila "onom koji uvaži program". Također je dodala kako neke političke stranke centra sada njih napadaju kao svog najvećeg političkog protivnika i govore da treba izbjeći vlast u kojoj su oni, umjesto da, kaže Adlešić, politički centar pokuša ojačati i stvarati vlast sa što manje bahatih političara koji potpuno zaboravljaju građane.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika