09.11.2007. / 20:14

Autor: Martina Čizmić

POLITIKA

Nuland:"Hrvatska je na pravom putu u NATO"

Victoria Nuland rekla je kako je ove godine potpora hrvatskog stanovništava članstvu u NATO-u porasla za 20 posto. Istaknula je da svaka država sama odlučuje o referendumu o ulasku u NATO. Iako bi NATO želio snažnu potporu hrvatskog stanovništva, na Hrvatskoj je kako će to ostvariti.

"Hrvatska je na pravom putu i na njemu treba i ostati želi li uskoro dobiti pozivnicu za članstvo u NATO-u. Za to mora dobiti snažnu potporu građana i ostvariti reforme, jačati borbu protiv korupcije i omogućiti povratak izbjeglica", rekla je predstavnica SAD-a pri NATO-u Victoria Nuland.

"Odluka još nije donesena, ali Hrvatska je na pravom putu", istaknula je predstavnica. Rekla je da NATO od Hrvatske očekuje jačanje potpore stanovništva Savezu.

Prema njoj, ove je godine potpora hrvatskog stanovništava članstvu u NATO-u porasla za 20 posto. Istaknula je da svaka država sama odlučuje o referendumu o ulasku u NATO. Iako bi NATO želio snažnu potporu hrvatskog stanovništva, na Hrvatskoj je kako će to ostvariti.

Istaknula je važnost sudjelovanja Hrvatske u međunarodnim mirovnim mislijama i pohvalila napore koje je pokazala angažirajući se u 15 mirovnih misija diljem svijeta.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika