10.11.2007. / 11:40

Autor: Nina Tomljanović

SPORTAŠI U HDZ-u

VIDEO: "Jesu li sportaši kandidati za Sabor ili nastupaju kao neki manekeni?''

Da predizborno prepucavanje tek počinje pokazala je još jedna kritika upućena HDZ-u od njihovih najvećih stranačkih protivnika SDP-a. Točnije predsjednik SDP-a Zoran Milanović iskoristio je nove HDZ-ove spotove u kojima poznata sportska lica pozivaju građane da glasuju za HDZ. Tako je Milanović izjavio kako HDZ koristi sportaše iz razloga što njegovi kandidati za Hrvatski sabor javnosti uopće nemaju što reći. "Jesu li sportaši kandidati za Sabor ili nastupaju kao neki manekeni? HDZ-ovi kandidati kao da imaju lokote na ustima i uvijek netko mora govoriti umjesto njih", kazao je, istaknuvši da cijeni sport i sportaše, njihovo odricanje i vrhunske rezultate, ali da mora komentirati HDZ-ove spotove na kojima "govore samo veliki vođa i sportaši".

SDP-ovci za razliku od HDZ-ovaca, imaju otvoren prostor u djelovanju i obraćanju javnosti, ističe Milanović, jer kako kaže, SDP je fokusiran na programe i rješenja za probleme Hrvatske.

Ponovo je pozvao lidera HDZ-a na televizijsko sučeljavanje, za koje smatra da HDZ to uporno odbija jer kako kaže Milanović, za razliku od SDP-a, nema odgovore na bitna pitanja za Hrvatsku.

"Pozivam prvog blefera među hrvatskim političarima Ivu Sanadera da dođe na sučeljavanje na koju god temu hoće i neka povede bilo kojeg sportaša sa sobom. Možemo razgovarati o gospodarstvu, socijali, vanjskoj politici, bilo čemu, samo ga molim da ne bude o teatrologiji jer o tome zna više", poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na predizbornom skupu u zagrebačkom naselju Šestine.

Pogledajte video u kojem kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač poziva građane na glasanje za HDZ, da se njemu i drugim Hrvatima u dijaspori ne bi zabranilo glasanje. Time je HDZ uzvratio udarac SDP-ovom prijedlogu ukidanja prava glasa Hrvatima iz BiH i iseljeništva na izborima za Hrvatski sabor.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika