10.11.2007. / 14:49

Autor: Nina Tomljanović

PROSVJED

Prosvjed ispred tvornice Rockwool u Pićanu

Predstavnik Rockwoola izjavio je da je zabrinut zbog neprijateljskih poruka prosvjednika

Tristotinjak mještana iz Kršana, Pićana, Karbuna i ostalih mjesta u okolici tvornice kamene vune Rockwool, u Pićanu je prosvjedovalo ispred tvornice zbog onečišćenja okoliša tog dijela Istre. Traže da se tvornica zatvori kako bi i dalje mogli uzgajati zdravu hranu i baviti se seoskim turizmom.

Predstavnik Rockwoola izjavio je da je zabrinut zbog neprijateljskih poruka prosvjednika. Najavio je da će "pojačati komunikaciju s građanima kako bi ih uvjerio da im tvornica nije prijetnja".

Predsjednik Zelene stranke - Zelene alternative Josip Anton Rupnik podsjetio je kako Središnji državni ured za upravu ni nakon deset mjeseci nije odgovorio na zahtjev ekoloških udruga da se raspiše referendum na temelju petije sa 6651 potpisom.

"Zdravlje ljudi na ovom području je zadnja briga političkoj koalicijskoj vlasti IDS-SDP u Istri, Ministarstvu zaštite okoliša te samoj tvrtki 'Rockwool Adriatic', a da ne govorimo o ostaloj šteti na ovom području", rekao je Rupnik, dodajući kako se upravo tome ekološke udruge žele jasno oduprijeti.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika